Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

walnoot & olijventapenade met granaatappel

Een keer wat anders! Heerlijk op vers turks brood. De hoeveelheid van de ingrediënten is bij benadering.

Voor een aardige kom vol:

  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 100 gr walnoten
  • 1 potje groene olijven (240 gr)
  • 3 á 4 el granaatappelsiroop*
  • Een paar takjes platte peterselie, klein bosje
  • een handjevol verse granaatappelpitjes
  • 1/2 chilipepertje
  • Kneepje citroensap

Hak de olijven, peterselie, chilipeper en de walnoten in de keukenmachine. Het moet nog wat structuur hebben, maar niet té grof. Meng sjalot, granaatappelsiroop, granaatappelpitjes en citroensap erdoor. Proeven en naar wens de smaak bijstellen.

* Te koop in de turkse supermarkt

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén