Vandaag is het 24 december, dat riekt naar een kerst-maal!
Gezien de familie van vlees houdt, heb ik een lekker lammetje geofferd…
Dit is een recept van Nigel Slater,
origineel met lamsnek.
Ik heb voor vanavond echter vlees van de achterpoot gebruikt.
Wel een test gedaan met de lamsnek (zie de foto).
Heel lekker, maar zat niet zoveel vlees aan.
Ook heb ik één en ander aan specerijen toegevoegd,
het resultaat mag er zijn!
Het lekkerst om een dag van tevoren te maken,
dan trekken de smaken goed door.
Voor 4 personen:
- 1 kg lamsvlees (vet eraan laten zitten)
- 6 langwerpige sjalotten (gewone ui kan ook)
- flinke el bloem
- 200 gr gedroogde pruimen
- 1/2 liter groentebouillon (van een blokje)
- 200 ml port
- 2 laurierbladen
- stuk gember, ongeveer 2 cm, in plakken
- 8 kardemom peulen, alleen de zaden
- 2 tl komijnzaad
- 1 el kaneel
- 1 kaneelstok
- 3 el zonnebloem olie
- verse munt
- granaatappel pitjes