Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Stoofschotel met kaneel & komijn

Deze geurige, licht zoete stoofschotel is geïnspireerd op de Marokkaanse keuken. Ik gebruikte rundvlees, maar lamsvlees is wellicht een traditionelere keuze. Wat je lekker vindt! Ik serveerde er knapperig stokbrood bij en een salade van witlof, sinaasappel, dukkah, munt & sesamolie. Heerlijk royaal voor 2, maar eigenlijk genoeg voor 3 personen.

  • 500 gr runder riblappen, in blokjes
  • klontje roomboter
  • 1 el bloem
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dikke teen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 kaneelstokjes
  • 1,5 tl komijnzaad
  • 1 kleine tl paprikapoeder
  • 5 el balsamico azijn
  • Sap van 1 sinaasappel
  • +/- 300 ml warme runderbouillon, gemaakt van een blokje
  • Blokjes pompoen & knolselderij, in totaal 300 gr
  • Paar takjes verse koriander

Bestrooi het vlees met de bloem en bak een paar minuten aan in de boter. Ga goed over de bodem, want de bloem zet een beetje aan. Schep het vlees uit de pan en fruit de uien, knoflook, bleekselderij, chilipeper, paprikapoeder & het komijnzaad. Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee. Sinaasappelsap erbij en kaneelstokjes toevoegen. Dan het vlees, de azijn en de warme bouillon toevoegen. Deksel op de pan, vuur laag en 1,5 uur stoven. Roer af en toe om en controleer of de stoof niet kookt. Voeg vervolgens de groenten toe en stoof nog een half uur mee. Na 2 uur is het vlees mals (afhankelijk van de kwaliteit van het vlees en grootte van de stukjes) en zijn de groenten gaar. Proef en kruid eventueel bij met peper & zout. Een scheutje extra azijn kan de smaak ook verhogen. Voor het opdienen garneren met verse koriander.

NB: voeg aan het eind een blik uitgelekte kikkererwten toe, mocht je wat meer bite en volume willen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén