Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

sesam/nori crunch koek


Al food-gawkend kwam ik dit recept tegen:
http://www.anjasfood4thought.com/2011/01/seaweed-sesame-squares.html

En ik dacht: wil ik.
Zo geschiedde!

Ik heb het een beetje aangepast, 
ietsje minder zoet aan toegevoegd.
En maple syrup vervangen door agave siroop.
Simpelweg omdat ik deze nog in de kast had staan.

De mede-proevers waren ook erg enthousiast!
Licht, crunchy, niet te zoet en visueel aantrekkelijk.
De hartige smaak van de nori doet het erg leuk bij de rest!

Voor een stuk of 12 koeken:

(hoeveelheden zijn ongeveer)

  • 6 el zwart sesamzaad
  • 6 el wit sesamzaad
  • 6 el zonnebloempitjes
  • 6 el amandelen, fijn gehakt
  • 5 el agavesiroop
  • 1,5 norivel, in kleine snippers geknipt.
 
Zaden, pitten en noten licht roosteren tot ze beginnen te geuren en kleuren.
Nori erdoor scheppen.
Vervolgens agavesiroop erbij en goed mengen.
Alles moet aan elkaar plakken.
 
Grote bakplaat met bakpapier bekleden.
Ik heb een koekjesvorm gebruikt om de vormen te maken.
(vullen en beetje aandrukken)
 
Ongeveer 15 minuten bakken op 160 graden.
(afhankelijk van grootte en dikte van je koekjes)
 
Als ze uit de oven komen, 
zijn ze nog zacht en kwetsbaar.
Ze harden uit als je ze laat liggen.
 
Ik weet niet hoe lang ze te bewaren zijn,
vrees in mijn geval max 2 dagen 🙂
 




Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén