Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Mandarijn likeur

Een fruitig likeurtje, gemaakt van het sap en de schillen van biologische mandarijnen! Gebruik echt onbespoten fruit voor dit drankje, citrusvruchten worden vaak bespoten…Recept komt van vertruffelijk.nl.

  • 6 mandarijnen
  • 500 ml wodka
  • 170 gr kristalsuiker
  • 260 ml water

Was de mandarijnen en schil ze zo dun mogelijk met een scherp mesje (wit vermijden, zo veel mogelijk het oranje deel gebruiken). Doe de schillen in een weckpot en schenk de wodka erbij. Pot sluiten, donker weg zetten en met enige regelmaat een keertje zachtjes schudden.

Pers zo veel mogelijk sap uit de mandarijnen en vries dit tijdelijk in.

Na 2 weken ontdooi je het sap weer. Breng het water aan de kook en los de suiker hier in op. Voeg het mandarijnensap toe en laat alles afkoelen. Voeg dit suiker/mandarijnen mengsel toe aan de pot met schillen/wodka en zet donker weg. Heb weer 2 weken geduld.

Zeef het mengsel en vul af in schone flesjes. De likeur is klaar! Volgens Vertruffelijk moet je de likeur in de koelkast bewaren.

Verder Bericht

© 2023 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén