Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Dosa (indiase pannenkoek) met groenten


Ik heb me laten inspireren door mijn grote vriend Jamie.
Hij heeft een heel eenvoudig recept voor kikkererwten pannenkoekjes.

Hij maakte een vulling met o.a.aardappel,
bij mij is het een bloemkool/spinazie variant geworden.

Ook stond er nog een potje zelfgemaakte pompoenchutney in de kast,
dit was een goede combinatie!

Een gezonde maaltijd voor 2:

De pannenkoekjes:

  • 1 kop kikkererwtenmeel (besan)
  • 1 kop bloem
  • snuf zout
  • 1/2 tl baking soda
  • 2 tl mosterdzaadjes
  • ongeveer 1 3/4 kop water 
 
Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
Geleidelijk water toevoegen, het moet een redelijk dun beslag worden.
Zet apart.
 
 
De vulling:
 
Dit kan van alles zijn,
maar wat ik vandaag voorhanden had:
 
  • 1 ui
  • 1/2 courgette
  • paar stronken bloemkool
  • 8 deelblokjes spinazie (diepvries)
  • teen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • tl komijn
  • tl chili
  • tl koriander poeder
  • 2 el kokosrasp
  • 1 tomaat
  • peper & zout
  • scheutje zuur (azijn of citroen)
 
Groenten allemaal vrij klein snijden, dan blijft het beter in de dosa zitten.
Alles fruiten in wat olie, drup water erbij en met deksel op de pan zachtjes gaar stoven.
Aan het einde wat zuur erbij om de smaak op te halen.
Dit duurt ongeveer een minuut of 10.
 
In deze tijd de dosas bakken:
 
Scheutje olie in pan, verdelen met keukenrol.
Op middelhoog vuur dunne pannenkoekjes bakken.
(1 soep-opscheplepel vol, pan ronddraaien en na een minuut of wat omkeren)
 
Eten:
 
Dosa bestrijken met wat chutney,
vulling erop scheppen en oprollen.
 
Ik kan me voorstellen dat het lekker is om er wat zoetzure komkommerplakjes tussen te rollen, dat geeft het wat meer frisheid.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén