Als je éénmaal deze methode ontdekt heb, wil je niet meer anders! De meest knapperige, goudbruine aardappeltjes uit de oven. Ik heb het recept uit de krant, van Janneke Vreugdenhil. Het geheime ingrediënt is baking soda. Koken blijft scheikunde 🙂
Voor 4 personen, bijgerecht:
- 1,5 kg aardappels, licht kruimig
- 2 liter water
- 1/2 tl baking soda
- 2 tl grof zeezout
- 4 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng het water aan de kook en voeg dan zout en baking soda toe. Let op, het gaat een beetje schuimen. Voeg de geschilde en grof geblokte aardappels toe en kook zo’n 10 minuten. Giet af en laat kort uitdampen. Voeg de olijfolie toe en hussel even stevig (met deksel op de pan) De aardappels moeten een beetje kneuzen en een kruimlaagje krijgen. Spreid ze gelijkmatig uit op de bakplaat (bakpapiertje gebruiken) en bak 20 minuten. Schep een keer goed om en bak ze nogmaals een minuut of 15. Resultaat: de beste aardappeltjes die je sinds lange tijd at!