Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

crunchy granola

Granola is best prijzig in de supermarkt. Bovendien kan het nog behoorlijk suikerrijk zijn. Als je een fijne oven hebt, kan je het makkelijk zelf maken, helemaal naar eigen smaak!

Voor een flinke pot:

  • 1 el neutrale olie (zonnebloemolie)
  • 150 gr ongezouten walnoten, grof gehakt
  • 150 gr havervlokken
  • 25 gr kokosrasp (zakje, droge vorm)
  • 25 gr sesamzaadjes
  • 50 gr zonnebloempitjes
  • 2 el maple syrup
  • 1 flinke el bruine basterdsuiker
  • Mespuntje gemalen kruidnagel (heel weinig!)
  • Flinke stuif kaneel
  • Mespuntje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de olie in een pan en bak walnoten en haver op laag vuur, een minuutje of 5. Voeg suiker en maple syrup toe en schep om. Voeg dan alle andere ingrediƫnten toe en meng goed. Schep de mix op een bakplaat (enkele laag, gebruik bakpapier) en schuif in het midden van de oven. Laat 10 minuten bakken en schep om, bak nogmaals 5 tot 10 minuten. Let op! Het kan hard gaan, houd het goed in de gaten. Het is klaar als het goudbruin is. Laat afkoelen en schep in een luchtdichte pot. Je kan het zeker een maand of 2 bewaren. Bederven doet het niet, maar het kan ietwat ranzig worden.

Dit is een basisrecept, varieer met het soort noten, gebruik honing i.p.v. maple syrup, vervang de specerijen door speculaaskruiden…

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén