Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Boeuf bourgignon

Heerlijk vol van smaak en genoeg voor 3. Net wat luxer dan de eenvoudige stoof!

  • Klont roomboter (+/- 25 gr)
  • 500 gr runder riblappen
  • 150 gr spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bloem
  • 1/2 tl tijm
  • Blaadje laurier
  • 2 winterpenen
  • stengel bleekselderij
  • Stuk of 8 champignons
  • 150 ml heet water
  • 200 ml rode wijn
  • 1 rund bouillonblokje
  • Peper & zout

Smelt de boter in een stoofpan en fruit de ui + knoflook een paar minuten. Voeg het vlees (in flinke dobbelstenen gesneden) toe en bak een paar minuten mee. Bestrooi met bloem en schep een paar keer om. Let op: dit kan aankoeken op de bodem, even goed schrapen. Voeg tijm en laurier toe + in grove schijven gesneden wortels en boogjes bleekselderij. Meng het heet water met de rode wijn en voeg toe aan het gerecht. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng zachtjes aan de kook. Als het begint te pruttelen, draai je het vuur laag en doe je de deksel op de pan. Laat 2,5 tot 3 uur stoven, tot het vlees mals is.Voeg de laatste 5 minuten de champignons toe (snijd ze een keer doormidden) Bak in een ander pannetje de spekreepjes uit en voeg op het laatst toe. Kruid met zout & peper naar smaak en voeg nog een klets wijn toe als je dat een goed idee lijkt!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén