Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Blonde uiensoep met witte wijn

Een smaakvolle soep met een paar eenvoudige ingrediƫnten. Ui! Heb je een gast en een beetje tijd, dan is dit een lekker voorgerecht. Ik gebruikte een gietijzeren pan, dat werkt prettig.

Voor 2 Ć” 3 kommen:

  • 500 gr gewone uien, in halve ringen
  • 1 dikke teen knoflook
  • klontje roomboter (+/- 25 gr)
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 2 el bloem
  • 150 ml witte wijn (+ een scheut)
  • 500 ml bouillon (van maggiblokjes)
  • Zwarte peper
  • takje verse peterselie
  • Geraspte, oude kaas

Smelt de boter in de pan en fruit de uien, knoflook, tijm, laurierblad en kruidnagel ongeveer 20 minuten. Bestrooi evt met een snuf zout, om het proces optimaal te maken. Strooi de bloem over de uien en schep goed om. Laat gedurende een minuut of 5 de bloem meebakken, schraap ook over de bodem van de pan. Voeg vervolgens de hete bouillon + de witte wijn toe en breng aan de kook. Vuur laag, deksel op de pan en een klein half uurtje laten pruttelen. Dit levert een licht gekleurde, ietwat gebonden soep op, met zachte uien. Tijd om op smaak te brengen: voeg versgemalen zwarte peper toe en proef of je nog wat wijn erbij wilt. Garneer met verse peterselie & kaas.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén