Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

zoetzure courgette

Er staat weer wat af te koelen op het aanrecht..!
Gisteren een enorme courgette gekregen van Daniëlle, uit eigen moestuin.

Aangezien ik 2 weken kan eten van een courgette van 2 kg,
leek het me een goed idee deze te verwerken tot een zoetzure variant.

Met dank aan het NRC voor het recept.
De specerijen aangepast, maar verder het recept gevolgd.
Voor ongeveer 5 potjes:

  • 2 kg courgette
  • 6 el zout
  • 500 ml natuur azijn
  • 300 gr suiker
  • 3 middel uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl gekneusd korianderzaad
  • 4 laurierbladen
  • mespunt chilivlokken
  • 2 tl geel mosterdzaad
 
Courgette in hapklare reepjes snijden,
goed omscheppen met het zout en 2 uur laten uitlekken in een vergiet.
Goed afspoelen en op een schone theedoek scheppen.
 
Overige ingrediënten in een grote pan doen,
15 minuten zacht sudderen.
Zorg dat de courgette textuur houdt.
 
In de tussentijd potjes en deksels uitkoken,
laten uitlekken op een schone handdoek.
Controleer de deksels, deze mogen niet beschadigd zijn!
 
Potjes goed afvullen, zo weinig mogelijk lucht erin laten.
Randen schoon vegen en ondersteboven af laten koelen op een rooster.
 
Volgens het recept een jaar houdbaar.
 
Naar mijn smaak is het behoorlijk zoet,
afwachten hoe de smaak zich ontwikkelt…
 
 
 
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén