Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Zoetzure bloemkool

Dit recept kan je met allerlei soorten groenten maken. Denk aan komkommer, spitskool, bietjes…Maar vandaag dus bloemkool! Zorg voor perfect schone potten (uitkoken) en werk hygiĆ«nisch. Je kan het een tijdje bewaren, mijn eigen richtlijn is ongeveer 2 maanden in de koelkast. Oordeel zelf! Voor ongeveer 2 potten van 500 ml:

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 600 ml water
  • 600 ml witte wijnazijn
  • 300 gr suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 rood pepertje
  • 10 bolletjes piment
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1 el mosterdzaad
  • Snuf kurkuma (kleur!)

Snijd de bloemkool in roosjes en was goed. Vul de potten hiermee. Kook het water met de suiker, totdat de suiker opgelost is. Zet het vuur uit en voeg de gesneden ui, azijn en alle smaakmakers toe. Laat een kwartiertje afkoelen. Giet de vloeistof in de potten, vul goed af, alle ingrediƫnten moeten onder staan. Veeg de randen schoon en draai de (schone!) deksels erop. Laat een dag buiten de koelkast staan en bewaar ze vervolgens in de koeling. De bloemkool is na een dag of 2 op smaak.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén