Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

wortelcake


Dit is een variatie op de courgettecake van 29 maart.
In plaats van 1 grote, heb ik nu 2 kleine cakes gebakken.

Je hebt nodig:

  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr volkoren speltmeel
  • 50 gr haverzemelen
  • 125 gr lichte basterdsuiker
  • 3 middelgrote penen, geraspt
  • tl vanille aroma
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1/2 tl zout
  • 4 el mix van pitten/gedroogd fruit *
  • 1 el maanzaad
  • snuf kardamom, kaneel en speculaaskruiden (+/- 1 el totaal)
 
* ik heb rozijnen, gedroogde appelblokjes, pompoenpit en zonnebloempit gebruikt.
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Meel, bakpoeder, zemelen en specerijen mengen in een kom.
 
In andere kom eieren, olie, suiker, zout en vanille aroma loskloppen.
 
Vervolgens deze 2 mengsels door elkaar.
Geraspte peen, maanzaad en noten/gedroogd fruitmix erdoor,
alles mengen tot homogene massa.
 
Beslag (is vrij vast van vorm) verdelen over 2 siliconen cakevormen.
 
Ongeveer 35 minuten bakken in het midden van de oven.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén