Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

voorjaarssalade met postelein, appel & komkommer

Postelein, mooie ranke blaadjes en een lekkere textuur.
Hier rauw in een frisse salade verwerkt.

Bijgerecht voor 2:

  • 2 handjes vol postelein
  • 1/2 appel (friszuur)
  • een stuk komkommer, ongeveer 10 cm
  • 1 el kappertjes
  • 1 el geschaafde amandel
 
Dressing:
 
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 tl witte wijnazijn
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 tl honing
  • peper & zout
  • snuf gedroogde tijm
 
Appel en komkommer in dunne plakjes snijden.
In een ideale wereld: amandelen roosteren in droge pan. 
(daar was ik te lui voor vandaag, helaas)
Postelein wassen en goed laten uitlekken.
 
Dressing maken door alle ingrediënten te mengen.
(hoeveelheden zijn bij benadering, zelf even proeven en keuren)
 
Postelein op een bord draperen.
Appel, komkommer en kappertjes door dressing mengen.
Over de postelein verdelen en garneren met amandel.
 
Lekker fris en zurig.
Luxere variant: 
vervang amandelen door stukjes gerookte makreel/zalm, dille toevoegen.
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén