Een fris en licht visgerecht met een Indiaas accent. Binnen 20 minuten zit je aan tafel! Voeg naar eigen smaak limoensap, chilipeper en koriander toe.
Voor 2 personen:
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- Dobbelsteentje gember
- 2 tomaten
- 400 gr witvis
- Chilipeper, naar smaak
- 1 rode puntpaprika
- 4 el geraspte kokos
- Sap van een halve limoen
- 1 tl korianderpoeder
- Snuf kurkuma
- Zout, naar smaak
- Bosje verse koriander
Verhit een scheutje neutrale olie in de pan. Bak de gesnipperde ui met de gember, knoflook, korianderpoeder, chilipeper en kurkuma. Voeg na een paar minuten de paprika in ringen toe. Schep een paar keer om en voeg de geraspte kokos, het zout en de tomaat in plakken toe. Verdeel de vis tussen dit groentemengsel en knijp een halve limoen uit boven de pan. Leg de deksel op de pan en zet het vuur laag. Gaar de vis in ongeveer 10 minuten. Zo weinig mogelijk roeren, dat houdt de vis in vorm. Proef en voeg eventueel nog extra zout en limoensap toe. Garneer met verse koriander en serveer met rijst en naanbrood.