Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

verwarmende zoete aardappel/wortelsoep


Vandaag vroeg klaar bij KOM.
Wat ga ik vervolgens thuis doen: soep maken.
Volgens mij heb ik een hobby…

Voor een “wat heb ik in de koelkast”- soep is hij lekker gelukt!
Het kaneelstokje maakt het af.

Voor een flinke liter:

  • 1 ui
  • 2 penen
  • 1 middelgrote zoete aardappel (oranje)
  • 1/2 prei
  • 1/2 courgette
  • teen knoflook
  • paar cm van een rood pepertje
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 1,5 a 2 bouillonblokjes (proeven!)
  • evt: scheutje melk
 
 
Ui en knoflook snipperen.
Olie verhitten en toevoegen: tomatenpuree, ui, kurkuma, komijn en koriander.
Paar keer roeren en dan ui, rode peper en knoflook erbij.
Scheutje water toevoegen, het brandt snel aan!
 
Peen, aardappel, prei en courgette in redelijk grove stukken snijden.
Toevoegen en even omscheppen.
 
Water erbij zodat het groentemengsel net onder water staat.
Kaneelstokje en bouillonblokjes erbij.
Zacht pruttelen tot alles gaar is (minuut of 10)
 
Ongeveer een kwart van de groente eruit scheppen, 
kaneelstokje eruit, de rest pureren met de staafmixer.
 
Groente weer aan de soep toevoegen,
eventueel nog een scheutje melk erbij.
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén