Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

verslavende choco chip koekjes

Vandaag geen zeewieren en ander gezonds,
maar koekjes met veel suiker en boter.
Zoet en zondig! 

Meteen een flinke badge, zodat je alle vrienden en buren ook kan voorzien.
Ingrediënten voor +/- 70 koekjes:

  • 550 gr bloem
  • tl bakpoeder
  • tl zout
  • 250 gr roomboter, kamertemperatuur
  • 180 gr suiker
  • 180 gr bruine basterdsuiker
  • zakje vanillesuiker (of snuf vanillepoeder)
  • 2 grote eieren
  • 200 gr pure chocolade, grof gehakt
 
Oven voorverwarmen op 190 graden.
 
 
Bloem, bakpoeder en zout mengen in een kom.
In andere kom boter, suiker en vanille mengen.
(ik knijp het met de hand door elkaar)
eieren één voor één erdoor.
Vervolgens beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor.
Handig om een zeef te gebruiken.
Als je een consistent mengsel hebt, de chocolade erdoor.
 
Balletjes rollen ter grootte van een kleine walnoot, plat drukken.
Op bakpapier verdelen met voldoende ruimte ertussen.
 
+/- 10 minuten bakken.
Let op: de koekjes zijn nog niet helemaal hard als ze uit de oven komen.
 
 
 


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén