Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

VEGETARISCHE EIERCURRY

Gisteren deze curry bereid, geïnspireerd door Alice Hart. Zij is de schrijfster van het mooie boek Vegalicious. Het was heerlijk! Voor 2 personen heb je nodig:

• 1 ui en 3 tomaten
• 2 plakjes verse gember
• 1 teentje knoflook
• 1 wortel
• 1 blikje kokosmelk (400 ml)
• 1 theelepel komijnpoeder
• 1 theelepel korianderpoeder
• Snufje zout naar smaak
• Snufje kurkuma
• 1 theelepel sambal badjak (chilipasta)
• 1 theelepel tamarindepasta
• 1 theelepel palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
• 4 eieren
• rijst
• Verse koriander, ter garnering


Hak ui, knoflook, gember en wortel fijn. Verhit wat olie en bak enkele minuten. Voeg komijn, koriander, kurkuma en sambal toe, roerbak en bak even mee. Hak de tomaten fijn en voeg toe aan het uienmengsel. Voeg ook de tamarindepasta en suiker toe. Goed mengen en enkele minuten bakken. Voeg de kokosmelk en het zout toe, meng en doe de deksel op de pan. Laat ongeveer 15 minuten sudderen. Kook ondertussen de eieren en kook de rijst. Schil de eieren en voeg toe aan de curry. Garneer met koriander. Serveert 2

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén