Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

tomaten/kokossoep met appel & tofu


Lekker kerst gevierd in het zuiden!
Na een lange treinreis hongerig in Rotterdam gearriveerd;
tijd voor een snelle voorraadkast-actie.
Aangezien het buiten vriest, is een warme lunch wel fijn.

Voor de liefhebber van de mierzoete chinese tomatensoep,
dit is een gezonde versie die enigszins qua smaak in de buurt komt.
Dit komt door de combinatie tomaat-gember denk ik.


Voor 2 kommen:

  • 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 cm verse gember
  • 1/2 dunne prei, het witte deel (handjevol apart houden)
  • 1 appeltje, geschild
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl sambal badjak (of meer naar smaak)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 ml)
  • 1/2 (tomaten)blik water
  • +/- 125 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • stukje tofu, in blokjes
  • verse koriander (in dit geval: peterselie gebruikt)
  • scheutje shoyu (of sojasaus)
 
Ui, bleekselderij en gember +/- 5 minuten fruiten in beetje olie.
Prei, korianderpoeder en sambal toevoegen, omscheppen en even meebakken.
Appel in blokjes snijden, ook toevoegen.
Blik gepelde tomaten + een half blik water erbij, aan de kook brengen.
Bouillonblokje verkruimelen in de soep.
Zachtjes laten pruttelen, minuut of 10.
 
Soep pureren met de staafmixer.
Ik vind stukjes warme appel niet lekker, daarom heb ik het helemaal fijn geblend.
 
Apart gehouden prei en tofu toevoegen, meewarmen.
Kokosmelk erbij en goed roeren.
 
Op smaak brengen met shoyu,
serveren met verse kruiden.
 
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén