Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Tacochips uit de oven

Chips voor avondeten, dat klinkt als iets voor het weekend! Het heeft wel wat feestelijks en geserveerd met (Mexicaanse) rijst & een groene salade, heb je een volwaardige maaltijd.

Voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • Teen knoflook
  • 300 gr rundgehakt
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • chilipeper, naar smaak
  • Snuf zout & peper
  • 1 tomaat
  • +/- 6 el geraspte kaas
  • Zak tacochips van +/- 200 gr
  • Het groen van 1 bosui

Verwarm de oven op 200 graden. Fruit gesnipperde ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en schep om. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de fijngesneden paprika en tomaat toe en bak nog een minuutje mee. Zet het vuur uit. Voeg naar smaak zout & peper toe. Verdeel een laagje chips in een ovenschaal, schep hier een deel van het gehakt over en bestrooi met wat geraspte kaas. Herhaal dit een paar keer en eindig met gehakt & kaas. Zet een minuutje of 10 in de oven, zodat de chips verwarmt en de kaas smelt. Bestrooi vlak voor het serveren met het fijngesneden groen van de bosui en serveer meteen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén