Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

suikerarme “ontbijtkoek”


Ik heb me laten inspireren door een recept uit het boek “100% suikervrij”

Lekker om mee te nemen als tussendoortje.
Qua ingrediënten zou het ook echt wel voor ontbijt door kunnen gaan.


Voor 1 cake :

  • 150 gr speltmeel
  • 2 el honing
  • 3 eieren
  • 1 flinke tl vers geraspte gember
  • 1/2 tl zout
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el gesmolten boter
  • 200 gr geraspte peen (ongeveer 2 penen middelmaat)
  • 2 el gemengde zaden (pompoenpit, zonnebloempit)
  • 2 el rozijntjes of ander gedroogd fruit
  • 2 tl kaneel
  • tl korianderpoeder
  • snuf kruidnagel
 
Oven voorverwarmen op 170 graden.
 
Eieren, honing en boter loskloppen.
In andere kom meel, bakpoeder, specerijen en zout zeven.
Peen fijn raspen en mengen met verse gember.
 
Meel aan eiermengsel toevoegen, omroeren (zo kort mogelijk)
Wortel/gember mengsel erdoor scheppen tot het net gemixt is.
(is het mengsel erg droog, dan een scheutje water erbij)
 
In cakevorm scheppen (invetten/bakpapier of siliconenvorm)
Ongeveer 35 minuten bakken.
 
De “koek” rijst niet erg, ongeveer tot de helft van de vorm.
Hij heeft een aangename, beetje sponzige textuur.
 
Je kan de cake goed invriezen.
Snijd in plakjes en haal uit de vriezer wat je nodig hebt.
 
 
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén