Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

STOOFVLEES MET BIER & MOSTERD

Een minuutje of 10 werk en vervolgens hoef je niks meer te doen, alleen maar de heerlijke geur in de keuken op te snuiven! Het vlees dat ik gebruikte werd verkocht onder de naam “draadjesvlees”. Je kan runder- riblappen of sukade lappen gebruiken. De bereidingstijd zal afhankelijk zijn van het soort vlees dat je kiest én hoe groot je de blokjes snijdt. Kies een biertje dat je lekker vindt, dubbel of bruin is een goede keuze.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 uien
  • 400 gram rundvlees
  • 1 el bloem
  • klont roomboter, om te bakken
  • flesje (330 ml) dubbel bier
  • 1 runderbouillonblokje
  • 200 ml water
  • 2 el fijne mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • snufje tijm
  • 1 pastinaak
  • 1 wortel
  • 1 snee witbrood (zonder korstjes)
  • optioneel: 1 el appelstroop
  • versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak

Snijd de uien grof en bak een paar minuutjes in de roomboter. Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 1,5 cm en bestrooi met de bloem. Voeg toe aan de uien en bak even mee. Los het bouillonblokje op in 200 ml heet water en voeg toe aan het vlees. Schenk het flesje bier erbij. Voeg tijm, mosterd en laurierblad toe en laat op een heel klein vuurtje ongeveer 1,5 uur sudderen, met de deksel op de pan. Af en toe even roeren en kijken of het niet kookt. Snijd na 1,5 uur de pastinaak en peen in blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg toe aan de stoofpot. Leg de snee brood er op en laat zacht worden. Deze zal helemaal oplossen in de saus en voor binding zorgen. Laat nog een half uurtje stoven en proef of het vlees mals is. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg nog een lepel appelstroop toe als je de smaak wat zoeter en voller wilt maken. (roer eerst los met een beetje saus en voeg dan aan het gerecht toe)

Ik heb het gisteren bereid en we eten het vanavond. Dat komt de smaak ten goede! Maar meteen eten kan ook, het is al erg lekker. Serveer als lunch met een stuk brood of als avondmaal met bijvoorbeeld aardappelpuree of frietjes en een lekkere salade.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén