Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

stoof van rettich, lotuswortel en peen in mirin/shoyusaus

Vandaag een maaltijd met zeer gezonde ingrediënten;

lotuswortel is goed voor de longen en is slijmoplossend,
rettich heeft een reinigende werking op het lichaam,
gember is goed voor de spijsvertering.
Goed bezig dus! Maar vooral lekker.

Voor 2 personen:

  • 1 ui, gesnipperd
  • paar schijfjes verse gember
  • 1/2 rettich
  • 1 winterpeen
  • 1 “deel” lotuswortel
  • kop water
  • +/- 6 el mirin
  • +/- 3 el shoyu
  • stuk kombu van zo’n 5 cm
 
Ui fruiten in sesamolie, ongeveer 5 minuten.
Peen, rettich en (geschilde) lotuswortel in dikke plakken snijden.
(peen en rettich ongeveer 1 cm, lotus ongeveer 1/2 cm)
Toevoegen aan uien, fijngehakte gember en kombu erbij.
Alles omscheppen, glas water, shoyu en mirin erbij.
Deksel op de pan en zo’n 30 minuten zachtjes laten pruttelen.
 
Deksel van de pan en eventueel het water wat meer laten verdampen.
Het kookvocht heeft veel smaak; ik heb het licht gebonden met maïzena.
 
Kombu verwijderen,
stoof serveren met rijst en garneren met een pluk groen.
(Ik had nog tuinkers in de koelkast staan.)
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén