Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

spelt crackers met dukkah


Oh zo lekker deze gezonde knakkers!

En slechts een paar ingrediënten nodig.
Ik heb speltmeel gebruikt.
Volkoren meel is lekker en tarwebloem kan ook prima.

De dukkah heb ik zelf gemaakt.
Deze kan je weglaten of vervangen door andere kruiden/specerijen.
(of zelf dukkah maken! recept staat ook op blog: 6 februari 2013)

  • 200 gr speltmeel
  • 100 ml koud water
  • 4 el dukkah
  • 2 el olijfolie + extra om te bestrijken
  • kleine tl zout
  • grof zout om te bestrooien (optioneel)
  • paar chilivlokken (optioneel)
 
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer meel, dukkah, chilivlokken, tl zout en 2 el olijfolie door elkaar.
Water erbij in scheuten, bal vormen en even kneden.
Het deeg moet niet nat zijn, maar mooi consistent.
 
Rol zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier of siliconenmat.
Bestrijken met beetje extra olie en wat grof zout erover.
 
Ongeveer 20 a 25 minuten bakken.
Baktijd hangt samen met dikte van de cracker,
even bij blijven de laatste minuten.
(klaar als het goudbruin is en “knakt” als je het breekt)
 
Even af laten koelen en in grove stukken breken.
Je kan het een dag of wat bewaren in een luchtdichte verpakking.
 
Ideeën ipv dukkah: rozemarijn, kerrie, tijm, parmezaanse kaas…
 
 
 


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén