Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Spaghetti met balsamico tomaatjes

Vandaag een diner voor 1! Eet je met zijn tweeën, verdubbel dan gewoon de hoeveelheden. De oven doet het werk en maakt van alle ingrediënten een heerlijke, zoetzure saus.

  • 250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 courgette, in halve maantjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • Teentje knoflook, grof gehakt
  • 1 tl suiker
  • 5 tl olijfolie
  • 5 tl balsamico azijn
  • Snuf zout & zwarte peper
  • 1 tl kappertjes
  • 100 gr spaghetti
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de oven op 250 graden. Meng alle ingrediënten (behalve kappertjes, spaghetti, basilicum en kaas) in een ovenschaal. Zet in de oven en laat 10 minuten garen. Voeg de kappertjes toe aan de schaal. Zet de oven uit, maar zet de ovenschaal terug in de oven, met de deur dicht en laat nog een half uur staan. Door de restwarmte gaart alles nog een beetje door. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Spaghetti en groenten husselen, garneren met basilicum & Parmezaanse kaas.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén