Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

soep met pompoen, koolraap & borlottibonen

Comfort soep voor een koude dag,
genoeg om 3 hongerige monden/knorrende magen mee te vullen…
Het is ongeveer 1,5 liter.

  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 koolraap
  • 1/2 flespompoen (normale grootte)
  • 2 laurierblaadjes
  • flinke tak verse rozemarijn
  • 6 pimentkorrels, gecrusht in de vijzel
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 niet te dikke prei
  • blik borlottibonen (400 ml)
  • 2 groentebouillon-blokjes (proeven!)
  • +/- 600 ml water
  • scheut witte wijnazijn
  • versgemalen zwate peper
 
Ui en knoflook een paar minuten fruiten in olie.
Laurierblaadjes, grof gehakte rozemarijn-naaldjes, piment & clilivlokken erbij.
Even omscheppen.
Geschilde koolraap en pompoen in blokjes van +/- 1 cm snijden.
In de pan erbij doen en een paar minuten meebakken.
(Een snuf zout erover helpt om de zoete smaak los te krijgen.)
 
Na een minuut of 5 het water erbij schenken en aan de kook brengen.
Bouillonblokjes erbij en soep en minuut of 10 laten pruttelen.
Als de pompoen en koolraap nog niet gaar zijn, een paar minuten langer pruttelen.
 
Heel kort de staafmixer erin, zodat de soep licht bindt.
Dan de preiringen (dikte 0,5 cm) erbij en nog een minuut of 5 laten pruttelen.
Als prei beetgaar is, de uitgelekte bonen toevoegen.
Een minuutje laten meewarmen.
 
Het geheel op smaak brengen met witte wijnazijn en zwarte peper.
 
Serveren met verse peterselie, bieslook of selderijblad. 
 
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén