Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

soep met gerst en knollen

De eerste soep van het jaar 2013 is al achter de kiezen.
Goed katervoer, na zo’n nacht drinken, dansen en feesten!
Daar waar champagne vloeit, moet daags erna worden gecompenseerd met vocht…

Ik heb gerst in  de soep verwerkt;
heeft een sterk reinigende werking schijnt.
Ben benieuwd of het de lever ook weer een beetje herstelt 🙂

  • ui
  • halve peen
  • paar stengels bleekselderij
  • espresssokopje gerst
  • gedroogde porcini en oesterzwammen, handje vol (+/-15 min weken)
  • rozemarijn, een takje
  • stukje koolraap
  • klein meiraapje
  • stukje kombu, 5 cm
  • tl wakame vlokken
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/3 prei
  • 1 a 2 bouillonblokjes
  • scheut shoyu
  • versgemalen zwarte peper
  • selderijblad
Ui en bleekselderij fruiten.
laurier en rozemarijn erbij (naaldjes fijngehakt)
peen en knollen erbij.
gerst erbij,
water erbij. (ongeveer een liter?)
ook de paddestoelen inclusief weekvocht erbij (let op dat er geen zand in zit)
kombu toevoegen en zacht aan de kook brengen.
Bouillonblokjes erbij
Na een minuut of 12 de prei erbij.
Nog een minuut of 8 pruttelen tot gerst gaar is.
wakamevlokken erbij.
op smaak brengen met shoyu en peper.
selderijblad erin.
 
Kombu en laurier eruit vissen en dan lekker eten!
 
 


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén