Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

socca taart met olijven & feta

Vanavond komen Claudia en Aarnoud eten;
altijd fijn om proefkonijnen over de vloer te hebben..!

Wat laat ik vandaag op ze los?


Zojuist een socca taart uit de oven gevist.

De basis van deze taart is kikkererwtenmeel.

Socca is oorspronkelijk een gerecht uit Nice,

maar ik heb het naar eigen inzicht ingevuld.
Beetje richting midden oosten.

Kikkererwtenmeel rijst niet, geeft een vaste massa.

Lekker vullend dus.

Beslag:


  • 180 gram kikkererwtenmeel
  • 250 ml water 
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • versgemalen peper
  • tl chilivlokken (pul biber, turkse supermarkt)
  • versgemalen peper
  • kleine tl komijn
 
De vulling:
 
  • halve prei, plakjes van 1/2 cm
  • ui
  • flinke teen knoflook
  • 12 kalamata olijven, in plakjes
 
Topping:
  • een stukje feta (+/- 50 gr) 
 
Oven voorverwarmen op 180 a 200 graden.
 
Beginnen met het beslag.
Alles mengen en even laten rusten.
(las ergens dat lauw water het beste werkt?)



 
Vulling; alles een minuut of 5 fruiten in een koekenpan.
 
Vulling in een (siliconen) vorm van 22cm doorsnee scheppen.
Beslag erover verdelen.


Feta erover verkruimelen.

In de oven schuiven, minuut of 25 bakken.

Eventueel nog even de grill erop aan het eind.

Ik heb al voorgeproefd en vind het lekker!

Misschien maak ik er nog een pittig sausje bij. (harissa)

En de volgende keer doe ik er misschien wat gemalen koriander of tijm door.

Lijkt me ook wel wat.







Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén