Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Snelle platbroodjes

Deze snelle broodjes zijn erg geschikt om te serveren bij curry gerechten. Je bakt de broodjes in de grillpan, terwijl de pan met curry staat te pruttelen. Bereid ze op het laatste moment, ze zijn het lekkerst als ze nét klaar zijn. Je veegt je bordje er helemaal schoon mee!

Voor 4 broodjes:

  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 1/2 tl komijnzaad (optioneel)
  • 2 el zonnebloemolie

Meng in een kom alle ingrediënten, behalve de olie. Kneed met je handen tot een samenhangend deeg, dit duurt ongeveer een minuut. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol er dunne broodjes van 0,5 cm van. Verwarm de grillpan en smeer de broodjes in met de olie. Een bakkwastje is hiervoor erg handig. Bak de broodjes ongeveer 2 minuten per kant op middelhoog vuur.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén