Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Snelle stoof van kikkererwten, kokos en garam masala

Vandaag een recept om een mond of 6 mee te vullen! Het is een plantaardig recept en makkelijk te bereiden. Smaakvol en weinig werk!

  • 2 uien
  • 1 knolselderij
  • 4 dikke aardappels
  • Duim gember, in schijven
  • 1 rode peper (naar eigen smaak)
  • 2 el garam masala
  • Zout
  • 1/2 spitskool
  • 1 limoentje, schoon geboend
  • 6 cherry tomaatjes
  • 3 grote blikken kikkererwten (á 800 gr)
  • Bosje koriander
  • 1 liter kokosmelk

Snijd de ui, rode peper en knoflook fijn, fruit een paar minuten in een scheutje olie. Voeg de schijven gember en garam masala toe, schep om. Voeg de knolselderij en aardappel toe (in stukjes/blokjes van ongeveer 1 cm). Schep nogmaals om en schenk de kokosmelk erbij. Snijd de limoen in vieren en voeg toe, snuf zout erbij. Cherry tomaatjes halveren en ook toevoegen. Deksel op de pan, vuur laag. Laat ongeveer een kwartiertje pruttelen en check of de groenten gaar zijn. Snijd de spitskool in grove stukken en voeg toe. Laat deze een minuutje of 5 meegaren, tot het nèt niet meer knapperig is. Kikkererwten afgieten en toevoegen. Meeverwarmen en proeven of alles goed op smaak is. Serveren met fijngehakte koriander, rijst en papadums.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén