Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Seroendeng

Zelf seroendeng maken is een eenvoudig, leuk en snel klusje. Serveer bij rijstgerechten of strooi een lepel over je boterham pindakaas/komkommer/sambal!

  • Scheutje (zonnebloem) olie
  • 7 el geraspte kokos (50 gr)
  • 3 el pinda’s, grof gehakt (50 gr)
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl korianderpoeder
  • Mespuntje kurkuma
  • Mespuntje zout (proeven!)
  • Naar smaak: een heel klein beetje suiker

Pan op middel vuur verhitten, olie er in. Alles (behalve suiker en zout) in de pan en op een laag vuurtje het kokosmengsel roosteren. Regelmatig roeren, het verbrandt snel! Pan van het vuur, op smaak brengen met zout en eventueel suiker.  Seroendeng helemaal laten afkoelen, overscheppen in een potje.

Je hebt een kleine jampot vol.

 

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén