Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

salade met freekeh

Tot mijn grote vreugde een zak freekeh gevonden!

Had er al over gelezen, maar kon het nergens vinden.
…tot nu dan.
Lang leve de turkse supermarkt.

Meteen getest!

Wat is het?

Het is tarwe dat onrijp wordt geoogst.
Het wordt met kaf en al in de zon gedroogd.
Vervolgens wordt het in de hens gestoken.
Daardoor smaakt het lekker geroosterd.

Je kookt het ongeveer 3 kwartier in ruim water.

Ik heb het in een salade verwerkt.

Heb niet echt een recept opgeschreven, maar dit zat erin:

  • wortel, ui & bloemkool (in de oven geroosterd)
  • granaatappel-pitjes
  • kidneybonen
  • sinaasappel
  • dukkah
  • perilla (notenkruid, komijn achtige smaak)
  • lekkere olijfolie
  • een scheutje witte wijnazijn
 
Lekkere bite en uitgesproken smaak.
Voor herhaling vatbaar!
Mooie bijkomstigheid: het is ook nog eens erg gezond.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén