Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Rund in rood

Heerlijk herfstmaaltje! Een stoofgerecht van runder riblappen in rode wijn. Italiaans gekruid met o.a. venkel, tijm & rozemarijn. Ik at het met pasta, maar met puree of knapperig stokbrood ook lekker. Garneren met rasp van oude geitenkaas, glaasje wijn erbij, klaar!

  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 dikke peen
  • 1 knoflookteen
  • 4 takjes verse tijm
  • 1/2 tl rozemarijn
  • Mespunt venkelzaad
  • 2 laurierbladen
  • Klont roomboter
  • 350 ml rode wijn
  • +/- 350 gr runder riblappen
  • 1 rundbouillonblokje
  • 1 el bloem
  • Peper & zout

Smelt wat boter in de pan en fruit gesneden ui, knoflook, bleekselderij & peen een minuut of 5. Schep uit de pan en smelt weer een klontje boter. Bak het vlees nu rondom aan. (In dobbelstenen gesneden, bebloemd en met wat peper & zout gekruid). Doe, als het vlees licht kleurt, de tijm, rozemarijn, venkel & laurier erbij. Voeg de gehakte tomaat toe en laat een beetje zacht worden. Voeg de groente weer toe en schenk voorzichtig de rode wijn erbij. (Liefst via de zijkant van de pan, zodat het vlees niet in direct contact komt met het koude vocht). Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer een keer goed door. Deksel op de pan, vuur laag en ongeveer 2,5 uur zacht laten pruttelen. Roer af en toe een keer door en proef of het vlees mals is. Een fijn maal voor 2 personen!

Verder Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén