Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Romige Risotto met champignons

Vandaag een gerecht voor 1 persoon…ik ben de enige thuis die risotto lekker vind. En het wás lekker! En precies genoeg, want je eet je er snel ongans aan. Kook je voor 2? Gewoon alle ingrediënten verdubbelen, dan klopt het recept nog steeds. Ik gebruikte carnarolirijst voor dit gerecht.

  • 100 gr risottorijst
  • 1 sjalotje
  • Stuk prei van ongeveer 10 cm, in ringen
  • 100 ml witte wijn
  • 250 á 350 ml groentebouillon
  • Handvol (30 gr) parmezaanse kaas, geraspt
  • scheutje olijfolie
  • +/- 15 gr roomboter
  • +/- 150 gr champignons, in plakjes
  • paar takjes platte peterselie
  • Teentje knoflook
  • Citroenrasp, naar smaak
  • Zwarte peper

Verwarm de helft van de boter + een beetje olijfolie in de pan. Fruit het sjalotje en de helft van de prei een paar minuutjes. Voeg de rijst toe en schep goed om, tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot de wijn is opgenomen. Voeg dan een scheut warme groentebouillon toe en blijf regelmatig roeren. Bouillon opgenomen? Volgende scheut erbij. Dit doe je ongeveer 18 minuten. Proef of de rijst gaar is. Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt. Haal een citroen over de rasp en voeg wat toe aan de risotto. Voeg de helft van de kaas en de resterende boter toe. Schep om en laat 2 minuten staan, met een deksel op de pan.

De champignons bereid je in een andere pan. Snijd ze in plakjes en bak op hoog vuur, samen met de andere helft van de preiringen en de gehakte knoflook. Kruid met zwarte peper en meng op het laatst de peterselie erdoor. Schep de risotto op het bord, leg de champignons er bovenop en garneer met de achtergehouden kaas. Voeg naar smaak extra zwarte peper toe. Eet meteen op!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén