Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Romige courgettesoep met citroen

Een hele eenvoudige soep, net even anders door de toevoeging van citroen. Het romige komt van een lepel Boursin, maar een scheutje room of andere roomkaas is ook prima.

Voor 4 lunch porties:

  • Olijfolie, om te bakken
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • Pluk verse tijm, de blaadjes
  • 1 el Boursin (of room)
  • 1 teen knoflook
  • +/- een halve tl citroenrasp
  • +/- een halve liter water
  • +/- een kleine tl zeezout
  • Snuf zwarte peper
  • Kneepje citroensap, naar smaak

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit deze een paar minuten in een sliert olijfolie. Voeg de tijm en de in blokjes gesneden courgette toe en bak een paar minuten mee. Voeg zout en citroenrasp toe + ongeveer een halve liter (kokend) water. Let op: de courgette moet nét niet onder water staan. Breng aan de kook en laat een minuut of 5 pruttelen, tot de courgette zacht is. Voeg de Boursin toe en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zwarte peper en een paar druppels citroensap.

Wil je de soep opleuken, dan kan je de soep garneren met reepjes gerookte zalm & verse dille.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén