Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

ras al hanout

Voorheen kocht ik ras al hanout altijd bij de marokkaanse supermarkt, maar nu wilde ik mijn harira (dé soep) helemaal from scratch maken. Dus ook de specerijenmix.

Ras al hanout is een vrije vertaling van “het beste van de markt”. Iedere familie maakt weer een eigen blend. Hieronder de versie zoals ik hem gemaakt heb. Het is goed voor een jampotje vol en je kan er ongeveer 35 liter harira mee kruiden…!

  • 3 el chilivlokken (pul biber)
  • 2 el (zoet) paprikapoeder
  • 2 el gemalen korianderzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 2 el komijnpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 3 el kurkuma
  • 1/2 tl kardemom (ongeveer 20 peulen, zaad eruit en fijn stampen)
  • 1 el nootmuskaat
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder (let op: heel krachtig)
  • 1 tl piment (ongeveer 20 bessen, fijnstampen)

Mengen en in een luchtdicht potje bewaren.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén