Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

radijsjes oogsten aan tafel!

Volgens de kalender is het lente,
buiten is het nog steeds winter…

Dan maar zelf het lente gevoel aanwakkeren!

Op http://chocolateandzucchini.com kwam ik het volgende recept-idee tegen.
Was meteen verkocht door de presentatie,
zo mooi en origineel!

Ik heb de presentatie als uitgangspunt genomen,
en de ingrediënten naar eigen smaak gecombineerd.

Je hebt nodig:

  • bos radijs met loof (in koud water leggen)
  • 2 plakken roggebrood, fijn gekruimeld
 
Voor de onderste laag:
  • ongeveer 200 ml griekse yoghurt 10%
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • flinke teen knoflook
  • fijngesneden peterselie
  • 1/2 tl chilivlokken
  • peper & zout
 
De onderste laag in een mooi bord verdelen,
radijsjes planten,
roggebrood als “aarde” eromheen verdelen.
 
Het radijsloof kan je ook gewoon opeten.
Door het in koud water te leggen (wel goed drogen erna),
worden de blaadjes mooi fris.
 
In het originele recept wordt er verse witte kaas door de yoghurt gemengd.
Ik kan me voorstellen dat de radijzen dan beter te “planten” zijn.
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén