Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Rabarber/appel compote met venkel & oranjebloesemwater


Prachtige kleur en een origineel nagerecht!
De venkelzaadjes maken het verrassend.

Vaak wordt rabarber met veel suiker verwerkt,
dat heb ik hier ondervangen met een beetje honing en gedroogde abrikozen.

Om de roze kleur te houden, de rabarber niet schillen!


Nagerecht voor 4 personen:

  • 1 stengel rabarber (ongeveer 400 gr) 
  • 1 appel
  • kleine tl venkelzaad
  • flinke tl verse gember, geraspt
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • kleine el oranjebloesemwater
  • 1 el honing
  • 2 gedroogde abrikozen
  • snuf zout
  • kneep citroensap
  • evt: scheutje water
 
Rabarber, abrikozen en appel in stukjes snijden.
(De appel hoeft niet geschild)
Alles, behalve citroensap, in een pan met deksel een minuut of 15 laten pruttelen, 
totdat de rabarber uit elkaar is gevallen en de appel nog een klein beetje textuur heeft.
 
Aan het eind naar smaak wat citroensap erbij om de smaak te balanceren.
 
Af laten koelen tot kamertemperatuur.
Hier geserveerd met griekse yoghurt, maar met vanille- of yoghurt ijs eigenlijk veel lekkerder…!



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén