Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Provençaals brood met tomaat & kaas

Dit brood is vooral heel lekker als bijgerecht bij soep of salade. Het is vrij machtig en je hoeft er niks meer op te doen, het is al rijk van smaak. Ik heb een brownie-bakvorm gebruikt ( 20×30 cm )

Voor 1 brood:

  • 320 gr bloem
  • Zakje bakpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 200 ml zonnebloem olie
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 100 gr Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes, op olie
  • Flink wat versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Meng melk, olie en eieren in een kom, zet apart. Meng in een andere kom bloem, zout, peper, bakpoeder en Provençaalse kruiden. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix door elkaar. Roer niet te lang, het moet nét gemengd zijn. Voeg dan de kaas en de (uitgelekte, grof gehakte) tomaatjes toe en schep door het deeg. Vul de bakvorm en zet in het midden van de oven. Bak ongeveer 30 minuten. Zeker weten dat het brood gaar is? Prik een satéprikker in het midden. Komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat goed afkoelen voordat je het aansnijdt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén