Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

plat brood met bier

Vandaag een lekker plat brood gebakken als bijgerecht bij een soepje.

Het is een kwestie van alle ingrediënten door elkaar roeren en in de oven schuiven.
Zacht in het midden, met een knapperige korst en crunchy randen!
Lekker om meteen te eten, als het nog een beetje warm is.

Dit recept is voor 2 personen.

  • 1 kop volkoren meel (kop = 200 ml inhoud)
  • 1/2 kop tarwe bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gram roomboter
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 blikje bier (van 33cl)
  • 1 el nigella zaadjes, om te bestrooien
 
Oven voorverwarmen op 200 graden.
 
Boter smelten.
Alle ingrediënten mengen, behalve de nigella zaadjes en 1 tl gesmolten boter.
 
Deeg in een siliconen bakvorm van 22 cm doorsnede doen.
Met vochtige handen het deeg verdelen en glad strijken.
Het is een laag van ongeveer 1 a 1,5 cm dik.
Nigella zaadjes erover strooien.
 
Na 40 minuten bakken is het plat brood klaar.
Let op: een paar minuten voordat het klaar is, de tl boter die je over hebt gehouden,
over het brood kwasten.
 
NB: dit brood is wellicht ook te maken met zelfrijzend bakmeel ipv bloem + bakpoeder.
Ook is het niet noodzakelijk om zowel volkoren meel en bloem te gebruiken.
 
De nigella zaadjes geven het brood echt een extra dimensie, 
de kerrie en chili zijn slechts subtiel aanwezig.
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén