Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

“pizza” met zuurkool, champignons & geitenkaas

20150110_181410

Het leukste nieuws in elke krant is de recepten-rubriek.
Zo ook de inspiratie voor deze pizza-achtige verschijning, uit de volkskrant van december.

De zuurkool en bodem zijn volgens recept, de rest zelf geïmproviseerd.
De bodem is veel knapperiger dan een traditionele pizzabodem.
Persoonlijk vind ik dat lekkerder.

Dit baksel is net te veel voor 1 en net te weinig voor 2.
Leuk bijgerecht voor 3 dus 🙂

Oven voorverwarmen op 200 graden.

De bodem:

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 100 gr griekse yoghurt ( in het originele recept wordt kwark gebruikt)
  • 3 el olie
 
Bakmeel en zout mengen.
Yoghurt en olie mengen, droog bij nat en snel tot een samenhangend deeg kneden.
 
Dun uitrollen op een met bloem bestoven oppervlak.
Op de bakplaat leggen (met bakpapier) en gaatjes inprikken met een vork.
 
 
Erop:
 
  • 1 blikje tomatenpuree ( 70 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • mespunt chilivlokken
 
Mengen en over de bodem verdelen.
 
  • 4 champignons, in dunne plakjes
  • 1/2 ui, in dunne ringen
  • 2 handjes zuurkool, vocht eruit geknepen
  • +/- 50 gr hollandse geitenkaas, geraspt
  • zwarte peper
 
Bovenstaande over de tomatenpuree verdelen,
de kaas als laatste erover.
 
Ongeveer 20 minuten bakken, in het midden van de oven.
 
Garneren met fijngehakte peterselie/bieslook en meteen eten!
 
Ik denk dat ansjovis er ook goed bij past.
En de tomatenpuree zou nog een beetje aangelengd kunnen worden met water, tomatenblokjes of tomatentapenade.


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén