Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

pindakoekjes

Vers uit de oven; pindakoekjes!

Bij het mengen van het beslag, kreeg ik spontaan associaties met de welbekende snickers.
Waarschijnlijk de combinatie van pinda en vanille.
Deze zijn echter n tikkie gezonder.
Het recept komt van Amber Albarda.

Voor +/- 15 koekjes :

  • 125 gram volkoren (spelt)bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 150 gr pindakaas (ik heb met stukjes noot gebruikt)
  • 125 ml agavesiroop
  • 40 ml olie ( ik heb sesamolie gebruikt)
  • tl vanille aroma
  • 1 a 2 el havermoutvlokken (mijn eigen toevoeging)
Oven voorverwarmen op 180 graden.
 
Bloem, bakpoeder en zout mengen.
 
In andere kom pindakaas, agavesiroop, olie en vanille aroma mengen.
 
Het bloemmengsel bij het pindakaasmengsel scheppen, doorroeren (niet te lang)
Havermout erdoor mengen en 5 minuten weg zetten.
Na 5 minuten nog een keer omscheppen en verder verwerken.
 
Koekjes vormen kan op 2 manieren:
 
Hoopjes op bakplaat scheppen en een beetje bijvormen met een vork OF
Met koude, natte handen koekjes vormen.
(Met natte handen geeft een gladder koekje, de andere zijn iets robuuster.)
 
12 a 14 minuten bakken in midden van de oven.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén