Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Pindakaas brood

Ik kwam een recept tegen voor pindakaasbrood. Mijn interesse was gewekt! Ik heb het gemaakt uit nieuwsgierigheid. Er gaat geen meel in, hoofdbestanddelen zijn pindakaas en ei. Het levert een luchtig brood op, lekker bij een kom pittige soep.

  • 480 gr pindakaas met stukjes (100% pinda)
  • 6 eieren
  • 3 tl (appel)azijn
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl suiker
  • 1 el sambal badjak
  • Snufje zout

Oven voorverwarmen op 180 graden. Bakblik bekleden met bakpapier. (Ik gebruikte een metalen brownie vorm van 20 x 30 cm) Alle ingrediƫnten mengen en in de bakvorm gieten. Glad strijken en 30 min bakken, in het midden van de oven. Let op: het brood kleurt snel, ik heb er na een kwartier losjes een stuk aluminiumfolie op gelegd. Laat goed afkoelen voordat je het aansnijdt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén