Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

piedras; “stenen” van oudbakken brood

Zo zonde om oudbakken brood weg te gooien!
Ik ben op zoek gegaan naar een leuk recept om het brood te verwerken tot een nieuw product.
Dit is wat ik vond:

http://www.mexicoinmykitchen.com/2012/01/day-old-or-stale-bread-use-it-to-make.html

Het resultaat deed me aan stevige scones denken.
Wel wat zoeter, gezien ik ze nogal royaal door de suiker heb gerold.
Daar had ik zin in!

Meteen aan de slag gegaan,
uiteraard een eigen draai aan gegeven.
Hieronder de ingrediënten voor 8 stenen.

Ik heb gebruikt:

  • een oud witbrood (gewicht +/- 290 gr)
  • 125 gr tarwebloem
  • 60 gr suiker + 1 a 2 el extra
  • 60 gr roomboter
  • 3/4 tl baking soda
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 150 ml melk
  • tl zout
  • flinke snuf kaneel
  • een handjevol rozijnen
 
 
Oven voorverwarmen op 180 graden.
 
Snijd het brood in blokjes en maal het vervolgens helemaal fijn in de keukenmachine.
Voeg bloem, kaneel, zout, 60 gr suiker, bakpoeder en baking soda toe.
Alles door elkaar scheppen.
 
Snijd de boter in kleine blokjes en werk het door het bloem/broodmengsel heen,
gebruik je vingertoppen.
Vervolgens de melk geleidelijk toevoegen.
Geheel kneden tot een homogene massa, rozijntjes erdoor werken.
 
Als je een soort koekjesdeeg hebt, is het goed.
Mocht te nog te zeer plakken, doe er dan voorzichtig een beetje bloem bij.
Verdeel de massa in 8 stukken en vorm een soort bolletjes.
Niet te netjes, mag een beetje ambachtelijk uitzien.
 
Bolletjes door de 1 a 2 el suiker wentelen.
 
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in een minuut of 20 bruin.
 
Ik weet niet of je ze langer dan 1 dag kan bewaren,
ze waren namelijk dezelfde dag al op!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén