Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

pickle van meiraap

 

 Mijn nieuwe aanschaf getest: de pickle pers!
Het is een keukengereedschap waarmee je groenten onder druk kan laten fermenteren.

Het principe:
groenten raspen of heel fijn snijden, mengen met zout, alles in de pers en een paar uur laten staan bij kamertemperatuur.
Als het klaar is, zet je het in de koelkast.
Dit stopt de fermentatie. Je kan het nog een dag of 3 bewaren.

Lekker op je brood of bij de warme maaltijd als bijgerechtje.
En: het is heel goed voor de spijsvertering!

Ik heb gebruikt:

  • 1 meiknolletje (doorsnee ongeveer 10 cm)
  • een kleine tl zout
Knolletje geschild en grof geraspt.
Zout erdoor gemengd en alles in de pers.
Aandraaien, nacht laten staan.
Vocht afgieten en in de koelkast zetten.
 
 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén