Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

pesto van zevenblad


Afgelopen zondag bij Jill op de volkstuin geweest.
Supermooie plek op Rotterdam zuid!
Inclusief gezellig huisje.…en een hoop zevenblad.

Beter bekend als woekeraar in tuinland.
Maar ik weet meer van eten dan van tuinieren, 
dus heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een goede pluk te doen.
Hoe leuk is het om ” onkruid ” te verwerken in de keuken!
Het beste kun je de jongere blaadjes plukken.


Goed voor ongeveer 150 ml pesto:

  •  20 à 25 takjes zevenblad (alleen de blaadjes)
  • 6 walnoten
  • 40 gram oude kaas
  • 1 teen knoflook
  • mespuntje zout
  • peper
  • +/- 6 el olijfolie van goede kwaliteit
 
 
Zevenblad goed wassen en laten drogen.
Walnoten kraken, kaas raspen.
Blaadjes in de keukenmachine al een beetje blenden.
Noten, knoflook en kaas erbij en olie bijgieten terwijl de machine draait.
Ik vind het lekker als de pesto een beetje textuur behoudt,
bepaal dit naar eigen smaak.
 
Op smaak brengen met zout & peper.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén