Als je een Italiaanse pasta-purist bent, skip dit recept! Dit pastagerecht is een vreemde mix van smaken. Het bevat o.a. laos en ketjap. Eens in de zo veel tijd heb ik hier écht trek in. Vandaag niet voorhanden, maar een lekkere variant: voeg wat champignons toe. Voor 2 personen:
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 tomaat
- 2 handenvol (baby) spinazie
- Een klein blikje mais
- 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
- +/- 1 el ketjap manis
- +/- 0,5 tl laos (poeder)
- Zout & flink wat zwarte peper
- Pastavorm naar keuze (ongeveer 200 gr)
- Parmezaanse kaas, om te garneren
Kook de pasta gaar. Tegelijkertijd: snipper ui en knoflook en fruit deze een paar minuten in een beetje olijfolie. Voeg laos en gehakte tomaat toe en laat de tomaat een minuutje bakken. Voeg uitgelekte tonijn toe, samen met de ketjap. Kruid met zout (indien nodig) en zwarte peper. Voeg de spinazie toe en bak mee tot het slinkt. Mais erbij en verwarmen. Meng met de pasta en serveer met een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas ernaast.