Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Ovenschotel met aubergine & aardappel

De aubergine is geen allemansvriend…bij ons thuis ben ik de enige die het lekker vind. Ik denk dat je een trucje moet kennen om hem smaakvol te maken! Mijn trucje is het toevoegen van smaak in vloeibare vorm, ketjap en balsamico azijn of een scheut rode wijn. Snuf komijn erbij met een gehakt tomaatje en je hebt een smaakbommetje. De eigenschap van aubergine is namelijk dat hij goed smaken absorbeert. Dit recept is makkelijk en smaakvol, dus als je nog iemand wilt overtuigen? Een gerecht voor 2:

  • 1 dikke ui
  • 1 aubergine
  • 10 smaaktomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 8 aardappels
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl oregano
  • Chilipeper, vers of droog
  • +/- 2 el balsamico azijn
  • +/- 1 el ketjap
  • Handjevol geraspte kaas
  • Peterselie om te garneren
  • Peper & zout

Schil de aardappelen en snijd in schijven. Kook tot ze gaar zijn en zet apart. Bereid het aubergine mengsel: fruit de grof gesneden ui en fruit, samen met de knoflook en chilipeper (naar smaak) een paar minuutjes. Snijd de aubergine in dobbelsteentjes en voeg toe. Schep een paar keer goed om en voeg een snuf zout, komijn en oregano toe. Zet het vuur wat hoger en voeg ketjap en azijn toe. Goed aanzetten tot de aubergine gaat kleuren. Snijd de tomaten grof en voeg toe. Laat even goed meebakken en zet het vuur weer lager. Een minuutje of 10 laten pruttelen en garen. Proef en kruid bij indien nodig. Meng de gekookte aardappels door het groenten mengsel en schep in een ovenschaal. Geraspte kaas erover en een paar minuten onder de grill tot de kaas kleurt. Garneer met peterselie.

Dit gerecht is ook lekker met een handje zwarte olijven erdoor en fetakaas ipv geraspte Goudse kaas.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén