Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Oven tortilla

Dit gerecht maak ik eigenlijk al jaren. Het is een vereenvoudigde versie van de Spaanse tortilla, maar dan met Mexicaanse smaken. Serveer als maaltijd met een goed gevulde groene salade erbij of snijd er blokjes van en serveer- met een prikkertje erin- bij de borrel. Voor een tortilla van 22 cm:

  • 7 eieren
  • 1 el crème fraîche
  • Zak 450 gr verse aardappelschijfjes
  • 1/2 rode puntpaprika
  • 1 kleine ui
  • Teentje knoflook
  • 50 gr pittige, geraspte kaas
  • 1/3 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • Naar smaak: chilipeper

Verwarm de oven op 200 graden. Roer de eieren los met de crème fraîche. Snijd paprika en ui fijn en voeg alle ingrediënten goed toe, meng goed. Vet een bakvorm in (ik gebruik een siliconen vorm) en bak de tortilla +/- 35 minuten. Laat een beetje afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén