Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

oven-pompoen/peen/pastinaak met tahindressing

Geroosterde groenten uit de oven, hmm!
Het roosteren versterkt het zoete van deze groenten.
De tahin-dressing maakt het helemaal af.


Voor een flinke lading: (bakplaat vol)

  • 1/2 flespompoen
  • 1 ui
  • 2 winterpenen
  • 2 pastinaken
  • tl (droge) rozemarijn
  • snuf zout
  • 3 a 4 el (zonnebloem)olie
 
Verwarm de oven op 225 graden.
Groente in grote, hapklare stukken snijden.
Ui pellen en in 8 stukken snijden.
Je kan de groenten schillen, maar bij biologische teelt hoeft dat niet.
(wel grondig wassen dan)
 
Goed mengen met rozemarijn, zout en olie.
Gelijkmatig over de bakplaat verdelen.
20 tot 25 minuten roosteren, halverwege een keer omscheppen.
 
 
Ondertussen de dressing maken:
 
  • 2 flink tl tahin
  • 1 el honing
  • 1 el shoyu (of gewone sojasaus)
  • 2 tl grove mosterd
  • teen knoflook, heel fijn gehakt
  • 2 el (appel)azijn
  • 2 el olijfolie
  • scheut heet water
  • evt: beetje zout
 
Alle ingrediënten in een potje met schroefdeksel doen,
goed schudden en mengen.
Ik heb heet water gebruikt, omdat dat beter mengt.
Textuur van de dressing is vrij lobbig.
Hij kan eventueel iets worden verdund.
 
Dressing over de warme groenten scheppen.
Ik heb er gekookte gierst met peterselie bij gegeten.
Lekker om er wat pompoenpitjes over te strooien!
 
 
 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén